Для японських страховиків збитки від землетрусу будуть незначними: Fitch Ratings

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Міжнародна рейтингова агенція Fitch Ratings прогнозує несуттєві збитки сектора non-life страхування від нещодавнього землетрусу в Японії.

Згідно з Fitch Ratings, застраховані збитки від землетрусу магнітудою 7,6 балів, що стався в префектурі Ісікава на півострові Ното, Японія, 1 січня, швидше за все, будуть невеликими і не вплинуть на доходи страховиків Японії.

Прогнозна оцінка відноситься до трьох основних страховиків Японії: Tokio Marine Holdings, MS&AD Insurance Group (операційна організація Mitsui Sumitomo) та Sompo Holdings. Ці компанії мають обмежене чисте утримання по ризику землетрусу в житлових будинках, оскільки ним керує уряд. Крім того, їх чиста схильність до корпоративного ризику землетрусів також невелика, оскільки японські страховики схильні уникати утримання великих ризиків землетрусів і передавати ризики великим європейським та американським перестраховикам».

У звіті наводяться дані Дослідницького інституту Nomura, які оцінюють економічні збитки від землетрусу в 800 млрд ієн ($5,6 млрд).

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що за даними Verisk, страхові збитки становитимуть від $1,8 млрд до $3,3 млрд.

Коментарі