Домовласники Німеччини недооцінюють ризик повені: дослідження Munich Re

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Провідна страхова та перестрахувальна компанія Німеччини Munich Re підготувала аналітичний матеріал, присвячений страхуванню ризику повені домоволодінь.

Публікацію дослідження Munich Re було зроблено в період, коли південні райони Німеччини постраждали від найсильнішої повені.

Незважаючи на руйнівні наслідки повеней, лише 22% домовласників, опитаних Munich Re та Інститутом страхової інформації (Triple-I), вважають, що вони наражаються на ризик впливу повені. Тільки 78% тих, хто вважав, що наражається на ризик, придбали страховку.

«Дев’яносто відсотків усіх стихійних лих включають той чи інший тип повеней», – прокоментував Тім Брокетт, виконавчий віце-президент і голова спеціалізованого підрозділу Munich Re. «Це недооцінка ризику», – сказав він.

Нагадаємо, інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що сильні дощові опади спричинили масштабні повені у південних регіонах Німеччини. Аналітична компанія VdS Schadenverhütung на прохання Страхової асоціації Німеччини (GDV) провела дослідження про ризики затоплення для мешканців федеральних земель та округів. Страхова асоціація GDV, аргументуючи отриманими результатами, вимагає введення обов’язкового страхування ризику повені та заборони на будівництво в зонах підвищеного ризику.

Коментарі