Дорога нерухомість, зростання населення та переривання бізнесу – основні фактори великих збитків через ураган Ян

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Незважаючи на циклічність сезонів ураганів, обсяг збитків страхової та перестрахувальної галузі внаслідок атлантичного урагану Ян має свою особливість.

За оцінками аналітиків, подія такого масштабу, як ураган Ян, припадає на період, коли майнове страхування в штаті Флорида стало «ризикованою справою» через низку природних катастроф подібних до урагану Катріна в 2005 році. «Враховуючи зростання населення та вартості майна на південному заході Флориди, економічні втрати потенційно можуть перевищити 50 мільярдів доларів, що стане рекордом для урагану у Флориді», – йдеться у звіті.

Автори нового звіту аналітичної компанії DBRS Morningstar також прогнозують великі збитки щодо ризику переривання бізнесу, що також чинитиме серйозний тиск на страховиків.

За оцінками аналітиків Verisk, сукупні застраховані збитки вже досягли $57 млрд. Цей обсяг включає втрати від вітру, штормових нагонів та внутрішніх повеней у результаті виходу Яна на сушу у Флориді та Південній Кароліні.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що за прогнозами аналітиків CoreLogic, збитки від урагану Ян очікуються на рівні $28-47 млрд, інші галузеві джерела очікують сукупного застрахованого збитку до $40 млрд.

Коментарі