Дві третини збитків від природних катастроф не забезпечені страховим захистом

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Аналітики перестрахувальника Gallgher Re зробили прогноз про сукупні збитки глобальної страхової галузі щодо ризику природних катастроф у 2023 році.

Згідно з опублікованим звітом, поточний рік може стати одним із рекордних за показником застрахованих катастрофічних втрат на суму понад $100 млрд. При цьому сукупні економічні збитки від ураганів, штормів, землетрусів, торнадо, повеней та інших природних катастроф очікуються на рівні $290 млрд.

У звіті також йдеться, що дефіцит страхового захисту у розмірі $190 млрд (68%) наголошує, наскільки багато можливостей існує для кращої підготовки громадян світу до ризику стихійного лиха.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування зі звіту Gallagher Re відомо, що три чверті всіх застрахованих втрат (74%) припадає на США. Природні катастрофи із застрахованими збитками понад $1 млрд налічують 52 події, у тому числі 28 – у США.

«Інтенсивніші спалахи, викликані кліматом, що зачіпають населені пункти, призведуть до більш високих витрат, і такі тенденції значні, оскільки отримання доступу до схем сукупного покриття від перестраховиків стає дедалі дорожчим і складнішим», – прокоментували в Gallagher Re.

Коментарі