Економічний та застрахований збиток від природних катастроф перевищує середньостатистичні показники

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Сукупні прямі економічні втрати через природні катастрофи у першому півріччі досягли $138 млрд, що перевищує середній показник.

За даними Gallagher Re, попередні застраховані збитки за перше півріччя на 18% вищі, ніж у середньому за десятиліття та на 39% вищі, ніж у середньому за 21 століття.

«Ми стали свідками низки значних подій у першій половині 2023 року, які ще раз привернули увагу до необхідності закрити прогалину у захисті шляхом кращої підготовки до все більш серйозних подій, які світ продовжує переживати», – прокоментував Стів Боуен, головний науковий співробітник Gallagher Re.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування зі звіту Gallagher Re відомо, що головну роль у збитках страхової галузі відіграли сильні конвективні шторми у США та країнах Європи. Не виключається, що цей рік може стати найдорожчим для страхових збитків у зв’язку з конвективними штормами в США, потенційно перевищивши рекорд, встановлений у 2011 році.

На США припадало 76% світових страхових збитків за всіма ризиками. Проте, червневі грози в Європі також завдали істотних збитків у деяких регіонах Німеччини та Франції.

Коментарі