Експлуатація російськими авіакомпаніями західних літаків без відповідного технічного обслуговування «дуже небезпечно»: EASA

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Агентство з авіаційної безпеки Європейського союзу (EASA) вважає небезпечною експлуатацію в росії літаків західного виробництва, які втратили доступ до технічного обслуговування та запасних частин.

За словами представника EASA, для технічного обслуговування літаків іноземного виробництва в росії, ймовірно, використовуватимуться комплектуючі, зняті з інших лайнерів. “Це дуже небезпечно”, – заявив журналістам Патрік Кай, виконавчий директор EASA.

Він також висловився за індивідуальний підхід до заборони обслуговування західних моделей літаків у росії, аргументуючи це гуманітарними причинами. Кай вважає, що регулюючі органи повинні робити винятки лише з поясненням «чому вам необхідно експлуатувати цей тип літаків».

Раніше інтернет-ресурс УкрСтрахування повідомляв, що найбільша лізингова авіакомпанія з Дубліна AerCap звернулася до Високого суду Лондона з позовом проти страховиків AIG Europe та Lloyd’s Syndicate 5310, щоб отримати заявлене, але не виплачене страхове відшкодування через втрату в росії своїх літаків.

Коментарі