Експорт російського зерна суттєво знизився через побоювання санкцій та відсутність страховки

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Компанії-експортери російського зерна мають труднощі зі страхуванням своїх вантажів, оскільки міжнародні гравці побоюються потрапити під вторинні санкції. Згідно з інформацією Bloomberg, провідні російські експортери зерна втрачають свою частку на ринку, оскільки покупці уникають компаній, які підтримує держава.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування зі звіту Bloomberg відомо, що раніше найбільші зернові компанії з росії, що входили до топ-5, втратили свої позиції і станом на серпень 2022 року не входять навіть до топ-10 світових компаній.

Незважаючи на вигідну ціну, обсяг експортного продажу російського зерна скоротився на 22% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Причини – відсутність необхідної страховки, страх імпортерів потрапити під санкції, а також небажання самих російських фермерів продавати свою продукцію через високі експортні мита.

Нагадаємо, страховий брокер Marsh спільно з компанією Ascot зробили заяву про те, що вже почали покривати військові та транспортні ризики для перевізників українського зерна в акваторії Чорного моря.

Коментарі