Фінансова група Citigroup офіційно заявила про вихід із російського ринку

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Міжнародна фінансова група Citigroup зробила заяву про згортання операцій з обслуговування клієнтів та комерційних банків росії. “Інші операції та ризики Citigroup будуть скорочені”, – йдеться в прес-релізі Групи.

Як повідомляє інтернет ресурс УкрСтрахування, вперше про розпродаж активів та вихід з російського ринку Citigroup заявила у квітні цього року. Потім Finanсial Times з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією, повідомила, що потенційними покупцями бізнес-операцій Citigroup можуть стати російська страхова компанія Ресо-Гарантії, Експобанк і Росбанк.

Згідно з прес-релізом Citigroup, вже цього кварталу буде запущено процес зі згортання банківського обслуговування, включаючи депозити, інвестиції, кредити та обслуговування платіжних карток. Очікується, що скорочення торкнеться приблизно 2,3 тисяч співробітників і 15 філій у росії.

Девід Лівінгстон, генеральний директор Citi з Європи, Близького Сходу та Африки, сказав: «Сьогоднішнє рішення є частиною наших постійних зусиль зі скорочення нашої діяльності в росії. Це узгоджується з іншими діями, включаючи обмеження пропозиції наших послуг, скорочення наших ризиків та відмову від залучення нових клієнтів чи бізнесу».

Коментарі