Фінансовий регулятор Китаю намагається зупинити падіння котирувань китайських акцій у США

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Комісія з регулювання банківської та страхової діяльності Китаю (CBIRC) зробила офіційну заяву, в якій наголосила на високому запасі міцності економіки та очікуваному зміцненні національної валюти.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що заява китайського регулятора була реакцією на стрімке падіння котирувань акцій у США та побоювань інвесторів.

Щоб заспокоїти ринок, державний регулятор опублікував розгорнуту заяву, в якій перерахував усі сильні сторони китайської економіки. «Довгострокова тенденція зміцнення юаня не зміниться/…/Економіка Китаю має високу стійкість, великий потенціал і широкі можливості для відновлення, і основи довгострокового поліпшення не зміняться», – йдеться у заяві CBIRC.

У заяві CBIRC також йдеться, що «фінансові ризики стримуються, а фінансова система країни загалом стабільна та здорова».

Нагадаємо, після обрання на новий термін Сі Цзіньпіня глобальні інвестори стали масово продавати акції китайських компаній, що котируються в США, що призвело до падіння їх ринкової вартості.

Коментарі