Фінансовий регулятор Південної Кореї планує зняти обмеження щодо страхування вкладів

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
На тлі краху каліфорнійського банку Silicon Valley Bank (SVB) фінансовий регулятор Південної Кореї планує скасувати максимальний розмір вкладів, захищених державною страховою програмою.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що Комісії з фінансових послуг (FSC) спільно з Корейською корпорацією страхування депозитів (KDIC) детально вивчають механізми скасування існуючих обмежень. На сьогоднішній день державна корпорація страхування депозитів покриває вклади до 50 млн вон (приблизно $38,4 тис.) для кожного рахунку вкладника у фінансовій установі.

Згідно з інформацією Korea Times, фінансова влада Південної Кореї намагається наслідувати приклад американських колег, які пропонують захистити депозити від SVB з у розмірі $250 тисяч. Для цього південнокорейський фінансовий регулятор проведе консультації щодо вивчення досвіду США.

Нагадаємо, крах банку Silicon Valley Bank (SVB) міг стати для страховиків серйозною проблемою, якби не втручання уряду США, який забезпечив захист вкладників через Федеральну корпорацію зі страхування вкладів.

Коментарі