Фінансовий регулятор Південної Кореї пропонує посилити покарання для страхових шахраїв

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Фінансовий регулятор Південної Кореї (FSS) повідомив, що в 2023 році сукупна вартість шахрайства у сфері страхування склала 1,12 трлн ($815 млн). Приріст кількості шахрайських страхових претензій зростає п’ятий рік поспіль, а кількість підозрюваних досягла рекордного рівня, перевищивши 109 тисяч осіб.

Згідно з Службою фінансового нагляду Південної Кореї (FSS), 90% шахраїв відбувають тюремний термін менше трьох років, що, на думку регулятора, є надзвичайно м’яким покаранням і призводить до подальшого приросту випадків страхового шахрайства.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування зі звіту FSS відомо, що у червні 2023 року поліцією провінції Південний Чхунчхон було виявлено 342 пацієнти з фальшивими медичними показаннями для виплати страхового відшкодування.

«Той факт, що лише 6% цих злочинців відбувають термін від трьох років і більше, говорить про необхідність посилення покарання», – заявили у FSS. «Інакше ми не зможемо викоренити форми страхового шахрайства, що розвиваються».

Раніше правоохоронці Сеула розкрили масштабну схему з шахрайством у сфері медичного страхування. Як повідомляє видання Korea Times з посиланням на інформацію Служби фінансового нагляду, до групи входили страхові брокери, службовці медичних установ та підставні пацієнти. Шахраї змогли отримати страхові виплати на загальну суму 2,1 млрд вон ($1,5 млн).

Коментарі