Фінансовий сектор України буде трансформовано з урахуванням інклюзії та реінтеграції ветеранів війни

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Національний банк України та Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) підписали спільний меморандум про підтримку фінансової інклюзії та реінтеграцію ветеранів війни в Україні.

Документом передбачено співробітництво НБУ та ЄБРР для забезпечення згуртованості фінансового сектору, запровадження стандартів інклюзивної діяльності та послуг, підтримки та ресоціалізації ветеранів війни в Україні, а також для просування Хартії з фінансової інклюзії та реінтеграції ветеранів.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування з прес-релізу НБУ також відомо, що трансформація сектора має забезпечити рівний доступ до фінансових послуг, формування нової кадрової політики та новий підхід до підтримки банками корпоративних клієнтів, які можуть наймати або обслуговувати ветеранів. За словами Глави НБУ, «ми маємо змінитися і готові до цього».

У повідомленні НБУ також йдеться, що Хартію щодо фінансової інклюзії та реінтеграції ветеранів уже підписали 28 банків, а ще більша кількість готова долучитися. «Приєднанням до Хартії банк підтверджує своє прагнення до прийняття інклюзивної політики та перетворення бізнесу на рівноправний доступ до фінансових послуг для всіх без винятку клієнтів», – йдеться у прес-релізі НБУ.

Коментарі