Фінансування сектора страхових технологій уповільнюється, що сприяє стійкості ринку

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
У першому кварталі 2024 року сукупний обсяг фінансування страхових технологій (InsurTech) знизився на 17%, порівняно з попереднім кварталом, до $912,3 млн.

За даними міжнародної страхової брокерської компанії Gallagher, у звітному кварталі зафіксовано найнижчий за чотири роки обсяг фінансування сектору InsurTech.

За словами керівника відділу Gallagher Ендрю Джонстона, після досягнення пікових показників у 2021 році у секторі InsurTech відбувається перезавантаження фінансування. За словами Джонстона, «інвестори стають більш демократичними у розподілі фінансування та більш рівномірно розподіляють капітал між компаніями. Це призвело до створення стійкішого ринку страхових технологій».

Інтернет ресурсу УкрСтрахування зі звіту Gallagher також відомо, що середній обсяг угод у сфері страхування вперше з третього кварталу 2017 року виявився нижчим за $10 млн. Водночас кількість операцій у страхуванні зросла до 107 порівняно з попереднім кварталом, у якому зареєстровано 100 угод.

Згідно з Gallagher, у першому кварталі фінансування страхування сектора майнових ризиків (P&C) скоротилося на 22,5%, у секторі життя та здоров’я – на 4,7%.

Коментарі