Fitch Ratings підтвердило рейтинг для України на рівні «CC»

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента України в іноземній валюті на рівні «CC»..

Згідно зі звітом Fitch, 24-місячне відстрочення платежів за єврооблігаціями України в серпні минулого року забезпечило полегшення обслуговування зовнішнього боргу на суму $6 млрд, але залишає невирішеними середньострокові ризики стійкості боргу. Підтверджений рейтинг CC відображає думку Fitch про ймовірну подальшу реструктуризацію комерційного боргу в іноземній валюті.

У звіті також зазначається, що фінансування дефіциту у 2023 році значною мірою залежить від передбаченої у бюджеті двосторонньої та багатосторонньої допомоги у розмірі $38 млрд.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування зі звіту рейтингового агентства відомо, що Fitch очікує на продовження війни у 2023 році «в рамках її нинішніх широких параметрів. У найближчому майбутньому не буде поступок, які політично заслуговують на довіру, які могли б лягти в основу врегулювання шляхом переговорів/…/успішні контрнаступи України в Херсоні та Харкові роблять ще більш малоймовірними поступки росії».

Коментарі