Французька AXA Group прозвітувала про результати за минулий рік

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Французька страхова група AXA Group, незважаючи на складні ринкові умови, спромоглася наростити преміальний дохід і забезпечити зростання дивідендів своїм акціонерам.

Згідно зі звітом, опублікованим AXA Group, валовий дохід за весь 2022 рік склав 102 млрд євро, що на 2% вище результату за 2021 рік. При цьому базовий прибуток на акцію на рівні 3,08 євро, що на 12% вище за результат попереднього року.

Раді директорів AXA буде запропоновано затвердити виплату дивідендів акціонерам у розмірі 1,7 євро на акцію, що на 10% вище у порівнянні з 2021 роком.

Інтернет-ресурсу УкрСтрахування також відомо, що Група запланувала провести зворотний викуп власних акцій на суму 1,1 млрд євро.

Коментуючи результати роботи за минулий рік, генеральний директор AXA Томас Буберл наголосив на стійкості бізнес-моделі Групи, яка дозволила показати високі результати за весь рік. «Наші фундаментальні принципи сильні, і наша унікальна франшиза може забезпечити стійке зростання в майбутньому, зокрема, шляхом звернення до нових областей охоплення, в тому числі через енергетичний переход», – сказав він.

Коментарі