Французький перестраховик SCOR відзвітував про чистий прибуток 812 млн євро

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Страхова та перестрахувальна компанія з Франції SCOR опублікувала звіт за четвертий квартал і весь 2023 рік, повідомивши про чистий прибуток 162 млн євро та 812 млн євро відповідно.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування з прес-релізу SCOR відомо, що у четвертому кварталі виручка від страхування SCOR склала 3,8 млрд євро, що на 3% перевищує аналогічний показник 2022 року.

Розрахунковий коефіцієнт платоспроможності Групи становить 209%, рентабельність капіталу становила 15,0% у четвертому кварталі та 18,1% за весь рік. Пропоновані дивіденди становитимуть 1,8 євро на акцію. Фінансова звітність Групи затверджена Радою директорів 5 березня 2024 року.

Нагадаємо, французька SCOR відповідно до свого стратегічного плану Forward 2026, оголошеного у вересні 2023 року, розширює свій бізнес майнового та страхування від нещасного випадку (P&C) за кращими напрямками, створюючи при цьому збалансований і стійкий портфель в умовах жорсткого ринку.

«Після дуже сильних оновлень протягом 2023 року, відзначених найважчим ринком за останні 20 років, SCOR продовжує покращувати якість та прибутковість свого портфеля P&C/…/Я очікую, що привабливі ринкові умови збережуться до кінця року, чому сприятиме попит з боку перестраховиків і дисципліна, що зберігається», — прокоментував Жан-Поль Коносенте, генеральний директор підрозділу P&C в SCOR.

Коментарі