Гендерний дисбаланс у керівництві публічних компаній суперечить вимогам регулятора FCA

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Найбільші публічні компанії, акції яких котируються на біржі, не виконують вимоги фінансового регулятора Великобританії (FCA) щодо дотримання гендерного балансу.

Згідно з результатами опитування, керівні органи 70% найбільших британських компаній не дотримуються нових квот FCA щодо гендерної різноманітності. Серед найбільших банків у Великій Британії – HSBC Holdings Plc та Barclays Plc не досягають цільового показника FCA у 40%, а в HSBC жодна жінка не займає керівних посад у раді директорів.

Інтернет ресурс УкрСтрахування раніше повідомляв, що Управління з фінансового регулювання встановило для зареєстрованих у Великій Британії компаній три цілі щодо різноманітності, у тому числі мету, згідно з якою жінки повинні становити не менше 40% членів їхніх рад директорів.

Нагадаємо, за даними аналітиків компанії EY (Ernst&Young), у 2022 році на частку жінок у фінансовому секторі Великобританії припало 58% нових призначень до рад директорів британських компаній, які надають фінансові послуги. Цей результат значно перевищує аналогічний показник для компаній Європейського союзу (50%).

Коментарі