Глобальне страхування найближчими роками буде стабільним та стійким

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Протягом найближчих двох років страхова галузь продемонструє стійкість із зростанням преміального доходу на 1,1% у 2023 році та на 1,7% у 2024 році. Такий прогноз зробили автори звіту sigma 3/2023 – World Insurance.

Інтернет ресурсу Укрстрахування відомо, що за підсумками минулого року глобальна страхова галузь скоротилася на 1,1%. Найбільшими страховими ринками традиційно стали США, Китай та Велика Британія. Топ-10 страхових ринків також становили: Японія, Франція, Німеччина, Південна Корея, Канада, Італія та Індія.

У страхуванні, не пов’язаному зі страхуванням життя, основним драйвером зростання буде посилення ринку в комерційних, а тепер і в особистих лініях, коли страховики піднімають преміальні ціни, щоб компенсувати зростання витрат на врегулювання, викликане інфляцією.

«Оскільки інфляційний тиск все ще зберігається, жорсткі ринкові умови у сфері страхування, не пов’язаного зі страхуванням життя, зберігатимуться, оскільки страховики компенсуватимуть підвищені витрати на страхові випадки вищими преміальними цінами», – прокоментував головний економіст Swiss Re Жером Егелі.

Коментарі