Глобальний бізнес більше побоюється інфляції, ніж екологічних та кібернетичних ризиків

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Результати опитування, проведеного Всесвітнім економічним форумом, за підтримки Marsh McLennan та Zurich Insurance Group, свідчать, що головними загрозами для бізнесу є проблеми, пов’язані з інфляцією та вартістю життя.

За словами авторів звіту, вирішення проблем із переходом до нульових викидів «занадто далеко в короткострокових планах багатьох бізнес-лідерів».

Як повідомляє інтернет ресурс УкрСтрахування з посиланням на звіт Zurich Insurance, в опитуванні, яке проходило з квітня по серпень 2022 року, взяли участь понад 12 тисяч керівників великого бізнесу зі 122 країн. Результати опитування присвячені Конференції ООН з питань клімату COP27 та саміту лідерів G20.

У звіті йдеться, що результати опитування цього року різко контрастують із результатами 2021 року, особливо у таких ключових галузях, як технологічні та екологічні ризики. При цьому найголовнішим ризиком у країнах G20, що найчастіше згадується, є інфляція (37% респондентів), на другому місці з 21% — боргові кризи і зростаюча вартість життя.

Екологічні та кібернетичні ризики поступаються за пріоритетністю іншим ризикам, але, як і раніше, включені до топ-5 загроз для бізнесу.

Коментарі