Глобальний розрив у страховому захисті ризику природних катастроф перевищує 60%

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
За оцінками аналітиків міжнародного страхового брокера Gallagher, сукупний обсяг застрахованих втрат унаслідок природних катастроф у 2022 році становив $140 млрд. Цей результат – п’ятий за величиною збитків, заподіяних подіями природного катастрофічного характеру.

У звіті брокера йдеться про те, що природні катастрофи минулого року призвели до прямих економічних втрат у розмірі $360 млрд, 39% яких були покриття страхуванням. З цієї суми більша частина припала на приватних страховиків ($125 млрд), $15 млрд, що залишилися, покривалися державними страховими компаніями.

Згідно з висновками Gallagher, сукупний розрив у страховому захисті ризику природних катастроф становив 61%, або $220 млрд.

«У міру того, як збитки від катастроф стають дедалі дорожчими, ми знову розглядаємо пов’язаний характер зміни клімату, зростання схильності до ризику та соціальної інфляції як важливі фактори, що збільшують можливі витрати втрат», – прокоментував Стів Боуен, головний науковий співробітник Gallagher Re.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування з посиланням на звіт Aon повідомляв, що сукупний застрахований збиток від природних катастроф у 2022 році становив $130 млрд.

Коментарі