Холдинг Fairfax вважає інсинуаціями звинувачення у маніпуляціях при оцінці активів

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Фахівець із досліджень у сфері інвестицій – компанія зі США Muddy Waters – звинуватила канадський фінансовий холдинг Fairfax у маніпуляціях при оцінці активів.

«Fairfax послідовно маніпулює вартістю активів і доходами, часто здійснюючи деструктивні для вартості транзакції з метою отримання бухгалтерського прибутку», – йдеться у звіті Muddy Waters. Автори звіту стверджують, що балансову вартість Fairfax завищено не менш ніж на 18%. «Ми вважаємо, що консервативне коригування балансової вартості має скласти ~-$4,5 млрд, або ~-18% нижче, ніж повідомлялося», – прокоментували в Muddy Waters.

Як повідомляє інтернет ресурс УкрСтрахування, канадський фінансовий холдинг Fairfax назвав ці заяви інсинуаціями. «Fairfax не згоден зі звинуваченнями та інсинуаціями, що містяться у звіті, і хотів би запевнити всіх акціонерів, що Fairfax підготувала свою фінансову звітність та звітність відповідно до всіх застосовних принципів бухгалтерського обліку», – йдеться у прес-релізі.

У Fairfax також анонсували публікацію фінансових результатів за 2023 рік 15 лютого, а також заявили про готовність «відповісти на будь-які питання стосовно цих результатів або звіту».

Коментарі