Індекс ділових очікувань українського бізнесу покращився до 103%: опитування НБУ

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Індекс ділових очікувань українського бізнесу у першому кварталі 2024 року склав 103,0% порівняно зі 101,6% у четвертому кварталі 2023 року. Порівняно з попереднім кварталом приріст показника становив 1,4 п.п.

«Незважаючи на ризики безпеки та логістичні труднощі, у тому числі з перетином кордону, респонденти прогнозували помірне зростання обсягів виробництва товарів та послуг, а також були позитивно налаштовані щодо розвитку власних підприємств. Продовжувалося покращення інфляційних очікувань, а курсові очікування трохи погіршилися», – прокоментували у НБУ.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування зі звіту НБУ відомо, що український бізнес четвертий квартал поспіль очікує зростання обсягів виробництва товарів і послуг в Україні в наступні 12 місяців, хоча й дещо нижчими темпами: баланс відповідей склав 8.5% порівняно з 15.2% у четвертому кварталі 2023 року .

Нагадаємо, Індекс очікувань ділової активності (ІОДА) перевищив умовне рівноважне значення 50,0 пунктів, що свідчить про поліпшення бізнес-настроїв респондентів.

Коментарі