Індекс очікувань ділової активності українського бізнесу покращився, але ще не досяг рівноважного значення

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Український бізнес поступово адаптується до діяльності за умов воєнного стану, про що свідчать результати опитування, проведеного у серпні Національним банком України. Згідно з НБУ, Індекс очікувань ділової активності (ІОДА) склав 44,1 пункту.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що Індекс очікувань ділової активності у липні становив 43,6 проти 41,3 місяцем раніше.

«Водночас, невизначеність із тривалістю війни та пов’язане з цим погіршення інфляційних очікувань, подальша руйнація виробничих потужностей та інфраструктури, значна вимушена міграція населення всередині країни стримують відновлення економічної активності підприємств усіх секторів економіки», – йдеться у прес-релізі НБУ.

Секторальний показник для підприємств промисловості становив 46,7 пункт проти 43,1 минулого місяця. Для будівельних підприємств збільшився до 41,2 проти 35,0 на місяць раніше.

Підприємства зі сфери торгівлі трохи знизили свої прогнозні очікування, Індекс у серпні становив 47,4 проти 48,7 у червні. Підприємства сфери послуг також погіршили Індекс очікувань на ділову активність до 39,6 проти 41,9 місяцем раніше.

Коментарі