Індекс очікувань ділової активності в Україні за червень становив 50,8 пунктів

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
У червні 2023 року Індекс очікувань ділової активності в Україні продовжує утримуватися вище від умовного рівноважного значення в 50,0 пунктів. Згідно з новим звітом НБУ, цей показник становив 50,8 пунктів проти 50,5 пунктів місяцем раніше.

Про це інтернет-ресурсу УкрСтрахування відомо з прес-релізу Національного банку України.

«Зниження темпів зростання витрат на сировину та енергію, поступове налагодження виробничих та логістичних ланцюгів, покращення інфляційних та курсових очікувань, пожвавлення внутрішнього попиту призвели до позитивних очікувань респондентів», – йдеться у повідомленні НБУ.

Індекс очікувань на ділову активність розраховується на основі опитувань українських підприємств реального сектору економіки.

В опитуванні за червень взяли участь 491 підприємство, секторальний показник для підприємств торгівлі становив 52,5 пунктів проти 52,7 місяцем раніше. Для будівельних підприємств цей показник становив 58,6 пунктів проти 51,3 пунктів у травні.

Підприємства зі сфери послуг зберегли свої прогнозні очікування на рівні 48,9, як і на місяць раніше. Секторальний показник для промислових підприємств трохи знизився до 51,0 порівняно з 50,4 місяцем раніше.

Коментарі