Індія та Китай є найбільш уразливими від природної стихії країн

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
За даними аналітичної платформи DisasterAWARE Enterprise, найбільш уразливими та незахищеними від стихійних лих є Індія та Китай. У звіті консолідовано дані про ризики стихійного лиха, їх вплив на економіку та населення, а також здатність до відновлення після подій природного катастрофічного характеру.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що на першому місці за рівнем стійкості та захищеності знаходиться Німеччина. Висока стійкість Німеччини зумовлена її сильними позиціями у таких галузях, як інфраструктура, управління, економічний потенціал та соціальна рівність.

На другому місці – Канада, на останньому місці серед 10 найбільших економік – Індія. На передостанньому місці – Китай через недоліки в управлінні, інфраструктурі та екологічному потенціалі.

Незважаючи на найбільшу економіку, США розмістилися в середині цього рейтингу. Автори звіту вважають, що економічна міць країни сама собою не забезпечує стійкість до стихійних лих. До конкретних уразливостей США відносяться висока економічна нерівність і нещодавні великі наслідки стихійних лих.

Коментарі