Інфляція обганяє темпи зростання преміального доходу страховиків Чехії

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
За даними Чеської страхової асоціації (CAP), сукупний преміальний дохід за три квартали склав 127 млрд чеських крон, що на 6,5% вище за аналогічний період минулого року.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування зі звіту CAP відомо, що незважаючи на тенденцію до покращення, на страховому ринку Чехії зберігається уповільнення темпів зростання, особливо у страхуванні життя.

В інших напрямках (страхування транспортних засобів та роздрібної торгівлі, а також страхування відповідальності) зберігаються номінальні темпи зростання за стабільних значень, «які поки що не в змозі компенсувати значний вплив інфляції».

Згідно з звітом CAP, сукупні премії зі страхування життя зросли на 2,3% у річному обчисленні до 38,2 млрд. крон, але загальна кількість договорів страхування життя продовжує знижуватися. У звітному періоді їхня кількість знизилася на 0,8% або на 39 тисяч.

У секторі non-life після уповільнення наприкінці першого півріччя було отримано 88,8 млрд. крон преміального доходу, що на 8,5% більше, ніж минулого року.

«Страхування транспортних засобів продовжує домінувати, на його частку зараз припадає майже 53% договірного страхування, крім страхування життя. У страхуванні автоцивільної відповідальності досягнуто встановленої страхової вартості 23,3 млрд. чеських крон, тобто. 5,1% вище, ніж за аналогічний період минулого року», – йдеться у звіті.

Коментарі