Інституційні інвестори не дуже цікавилися IPO найбільшого страховика Індії

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Первинне публічне розміщення акцій державної страхової корпорації Індії Life Insurance Corp (LIC) супроводжувалося високим попитом з боку приватних акціонерів, але не викликало ажіотаж серед іноземних інституційних інвесторів.

Так, незадовго до закінчення періоду підписки на IPO замовлення від іноземних інституційних інвесторів не перевищили 2% загального обсягу в $2,7 млрд. На думку ринкових аналітиків, падіння інтересу пояснюється підвищенням ставок ФРС, падінням курсу індійської рупії щодо долара США, що може підірвати зростання цін на активи в Індії».

Згідно з інформацією Bloomberg, якірна частина IPO залучила суверенні фонди з Норвегії та Сінгапуру, а більшість акцій дісталася місцевим взаємним фондам.

Раніше інтернет-ресурс УкрСтрахування повідомляв, що попит з боку власників страхових полісів LIC у 2,5 рази перевищив кількість акцій, призначених для продажу. Попит з боку співробітників LIC приблизно вдвічі більший за доступну кількість акцій.

Нагадаємо, міністерство фінансів Індії знизило початкову оцінку лістингу державної корпорації страхування життя Індії Life Insurance Corporation (LIC) до 300 млрд. рупій ($3,9 млрд.) на тлі падіння інтересу інвесторів. Індійський уряд має намір продати 3,5% акцій державного страхового гіганта в рамках IPO, яке відбудеться на початку травня 2022 року.

Коментарі