Інвестиційний прибуток страхової групи AIG скоротився на 29% через волатильність ринків

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Доходи в секторі андеррайтингу допомогли страховій групі AIG (American International Group) частково нівелювати зниження інвестиційного доходу у другому кварталі 2022 року, щоб завершити його із прибутком.

Згідно з опублікованим звітом AIG, загальний преміальний дохід зріс на 5% до $6,9 млрд, а прибуток від андеррайтингу рекордно збільшився на 73%.

Як повідомляє інтернет ресурс УкрСтрахування з посиланням на звіт AIG, інвестиційний дохід групи скоротився майже на третину до $2,6 млрд через низьку прибутковість альтернативного капіталу.

У Групі відзначають негативний вплив інфляції, ефект від війни Росії в Україні та «волатильність ринку у затримці первинної публічної пропозиції свого підрозділу щодо страхування життя». “Завершення IPO є для нас важливим пріоритетом, і ми, як і раніше, готові його виконати”, – заявив генеральний директор Пітер Заффіно.

Раніше AIG розглядала план, який обмежує андеррайтинг ризиків для компаній з України та Росії. Про це агентству Reuters повідомив високопоставлений менеджер із міжнародної брокерської компанії Marsh.

Коментарі