Іспанська Mapfre утримує прибутковість, незважаючи на інфляцію та кліматичні збитки

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Одна з найбільших в Іспанії страхових груп Mapfre повідомила, що чистий прибуток за весь 2022 скоротився на 16% до 642 млн євро. Падіння прибутку в компанії пояснюють витратами на ризик природних катастроф і високою інфляцією.

«Високі темпи інфляції більшості ринків; збільшення аварійності в автострахування та претензії у зв’язку з катастрофічними наслідками, особливо у зв’язку із посухою у басейні річки Парана, наслідки якої для Групи перевищують 112 млн євро», – йдеться у прес-релізі Mapfre. Стрімке зростання інфляції в Туреччині та Аргентині коштувало Mapfre ще 41 млн євро.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування також відомо, що річний виторг Mapfre збільшився на 8,3% у 2022 році до 29,5 млрд євро, премії зросли на 10,8%, перевищивши 24,5 млрд євро.

Компанія підтверджує свої стратегічні цілі та оцінює середній комбінований коефіцієнт, не пов’язаний зі страхуванням життя, приблизно у 96% на дворічний період 2023 та 2024 років. Хоча ще півроку тому фінансовий директор Mapfre заявив, що компанії буде складно досягти в ринкових умовах, що склалися, цільового показника в 94-95%. Очікується, що цей показник компанії буде «переглянуто найближчими кварталами залежно від еволюції інфляції».

Коментарі