Італійська Generali заявила про чистий прибуток 3,6 млрд євро, отриманий минулого року

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Італійська страхова група Generali за підсумками 2023 року наростила операційний прибуток на 7,9% до 6,9 млрд. євро. Сукупний преміальний дохід Групи минулого року збільшився на 5% до 82,5 млрд євро.

Як повідомляє інтернет ресурс УкрСтрахування з посиланням на прес-реліз Generali, чистий прибуток зріс на 14% до 3,6 млрд євро.

Незважаючи на зниження на 9% обсягів нового бізнесу через несприятливу економічну ситуацію та високі процентні ставки, рентабельність нового бізнесу Generali досягла 5,78%.

«Група знаходиться у кращій формі, ніж будь-коли, як прибутковий, диверсифікований гравець у сфері страхування та управління активами. Майбутній успіх Generali також залежатиме від придбання Conning та Liberty Seguros», – прокоментував генеральний директор Філіпп Донне.

Нагадаємо, придбання Liberty Seguros підвищить конкурентоспроможність Generali і до 2029 року приноситиме прибутки до оподаткування у розмірі понад 250 млн євро на рік. Ще одне придбання на ринку США – інвестиційної компанії Conning – прискорить реалізацію бачення Generali щодо управління активами та дозволить їй вийти на ринок США.

Коментарі