Канадські страховики інвестують мільярди у викопне паливо: звіт I4PC

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Екологічна компанія, що представляє інтереси інвесторів публічних компаній Канади, Investors for Paris Compliance (I4PC) розкритикувала страховий сектор країни за безпосередню участь у страхуванні викопного палива.

У звіті «Гра з вогнем: канадські страховики та викопне паливо» говориться, що компанії зі страхування майнових та ризику нещасного випадку (P&C) заохочують проєкти з викопного палива в умовах зростаючих кліматичних позовів та перекладають витрати на страхувальників.

«Галузь залучена до серйозної суперечності — незважаючи на визнання загрози, яку зміна клімату становить для її бізнесу, компанії зі страхування майна та страхування від нещасних випадків сприяють цій загрозі за допомогою андеррайтингу та інвестицій у сектор викопного палива на суму мільярдів доларів», – заявила Кіра Тейлор , старший аналітик політики в I4PC. «Оскільки галузь шукає державну допомогу для управління наслідками зміни клімату, платники податків мають повне право вимагати, щоб ці компанії припинили сприяти виникненню проблеми».

Інтернет ресурсу УкрСтрахування зі звіту відомо, що у 2023 році сім найбільших канадських компаній сектору P&C або їхні материнські компанії інвестували понад $19,5 млрд у проєкти, пов’язані з викопним паливом.

Коментарі