Кібернетичні інциденти лідирують у глобальному переліку ризиків від Allianz

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Міжнародна страхова група з Німеччини Allianz опублікувала щорічний огляд «Барометр ризиків 2024», в якому кібернетичні інциденти, як і роком раніше, займають лідируючу позицію.

Згідно з Allianz, витік даних, атаки на критично важливу інфраструктуру або фізичні активи, а також зростання кількості атак шкідливих програм складають основні кібернетичні проблеми для бізнесу. На другому місці – ризик переривання бізнесу, зокрема у результаті кібернетичного несанкціонованого втручання. На третьому місці – кліматичні проблеми та пов’язані з ними події природного катастрофічного характеру.

У звіті також йдеться про те, що сприйняття ризику різниться залежно від регіону. Це яскраво демонструється регіональним ставленням до зміни клімату, політичних ризиків та нестачі кваліфікованої робочої сили.

«Очікується, що в 2024 році кіберактивність стимулюватиметься зростанням кількості інцидентів, викликаних недостатньою кібербезпекою, зокрема мобільних пристроїв, браком мільйонів фахівців з кібербезпеки та загрозою, з якою стикаються невеликі компанії через їхню залежність від ІТ-аутсорсингу», – прокомментував Скотт Сейс, керівник глобального відділу кібербезпеки Allianz Commercial.

Коментарі