Китай відкриває свої платіжні платформи для міжнародних Visa та MasterCard

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Корстувачі міжнародних карток Visa та MasterCard отримають довгоочікувану можливість здійснювати платіжні операції на китайських платформах Tencent та Ant Group. Раніше така можливість для іноземців у Китаї була закрита, оскільки платіжна система країни не дозволяла використовувати міжнародні картки на своїх цифрових платформах.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що Tencent, оператор популярної програми WeChat та платіжної мережі WeChat Pay, дозволив для користувачів WeChat за кордоном робити прив’язку своїх карт Visa до програми WeChat. Цей дозвіл набуває чинності з наступного місяця. Таким чином, іноземні туристи зможуть розплачуватись за допомогою WeChat при поїздках материковим Китаєм.

Дещо раніше MasterСard оголосила, що власники карток зможуть прив’язувати кредитні або дебетові картки до цифрового гаманця Alipay і «платити як місцевий житель». Alipay – це мобільний платіжний додаток, що належить Ant Group.

“Мережа мобільних платежів Китаю стала дуже закритою для іноземних туристів, які часто позбавлені можливості платити за речі в Китаї, де багато магазинів і ресторанів тепер приймають лише мобільні платежі, а не кредитні картки або готівку”, – прокоментували в Reuters.

Коментарі