Китайський страховий гігант Ping An продав частину акцій банківської групи HSBC

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Найбільша страхова компанія Китаю Ping An продала 5,65 млн акцій банківського холдингу HSBC, що належать їй, на загальну суму $50,1 млн.

Згідно зі звітом Ping An, підрозділ з управління активами продав близько 0,4% акцій HSBC Holding. В результаті операції частка Ping An у банківському холдингу HSBC скоротилася з 8,01% до 7,97%.

Згідно з інформацією Bloomberg, продаж частини акцій не вплинув на позицію Ping An, яка, як і раніше, залишається одним з найбільших акціонерів банку HSBC з часткою $13,2 млрд.

«HSBC – наша довгострокова фінансова інвестиція/…/Банк зберігає унікальну конкурентну перевагу в Азії. Ми впевнені у його довгостроковому розвитку», – йдеться у заяві Ping An.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що продаж акцій відбувся після голосування Ping An проти кандидатури Ноеля Куїна на посаду генерального директора HSBC.

Раніше найбільший акціонер міжнародного холдингу HSBC – китайська страхова група Ping An – зазнала поразки у суперечці про поділ бізнесу та виділення азіатського сегменту в окремий підрозділ. Наприкінці 2022 року Ping An публічно закликала HSBC виділити свій азіатський бізнес і бути «набагато агресивнішим» у скороченні витрат за рахунок робочих місць.

Коментарі