Китайський страховий сектор зберігає високі показники платоспроможності

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
За підсумками першого кварталу 2024 року китайський страховий сектор зберіг стійкість та платоспроможність на достатньо високому рівні. Про це інтернет-ресурсу УкрСтрахування відомо зі звіту Національного управління фінансового регулювання (NFRA).

Повідомляється, що середній коефіцієнт платоспроможності галузі становив 195,6%, а середній коефіцієнт базової платоспроможності – 130,3%. Фактичні значення цих показників на 100% та 50% відповідно перевищують нормативні.

Для порівняння, на кінець 2023 року сукупний коефіцієнт платоспроможності страхового сектора Китаю становив 197,1%, базовий коефіцієнт платоспроможності страховиків становив 128,2%. Коефіцієнти сукупної платоспроможності компаній зі страхування майна та від нещасних випадків, компаній зі страхування життя та перестрахувальних компаній склали відповідно 238,2%, 186,7% та 285,3%.

Нагадаємо, Національна асоціація інституційних інвесторів фінансового ринку Китаю (NAFMII) має намір провести перевірку відповідності операцій з андеррайтингу цінних паперів (облігацій) планам уряду щодо зниження боргових ризиків.

Коментарі