Китайський страховий сектор зберігає високі показники платоспроможності: CBIRC

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
У новому звіті Комісія з регулювання банківської та страхової діяльності Китаю (CBIRC) оцінила стан страхового сектору країни як стійкий.

За даними китайського регулятора, три квартали з початку року страховий сектор має середній сукупний коефіцієнт платоспроможності для 181 страхової компанії на рівні 212%, що свідчить про «стійку роботу і достатню платоспроможність».

Інтернет ресурсу УкрСтрахування також відомо, що для компаній зі страхування P&C середній коефіцієнт платоспроможності становив 238,9%, для страховиків життя – 204%, для перестраховиків – 309,1%.

Ринкові аналітики зазначають, що «контроль над ризиками є адекватним, незважаючи на економічну нестабільність у Китаї через наслідки пандемії COVID-19 та жорсткіші обмеження Пекіна в порівнянні з рештою світу».

Раніше на щорічному Азіатському страховому форумі 2022 року була представлена дорожня карта розвитку страхового сектору Гонконгу, метою якої є зміцнення ролі Гонконгу як регіонального та глобального центру страхування та управління ризиками.

Коментарі