Китайський страховик Ping An пропонує поділити міжнародний бізнес банку HSBC

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Фінансовий холдинг HSBC має поділити свої бізнес-операції за регіональною ознакою для більш справедливого розподілу прибутку. Така пропозиція була від найбільшого акціонера HSBC китайської страхової групи Ping An.

Згідно з інформацією Reuters, пропозиція Ping An була представлена ​​раді директорів HSBC. Раніше представники аналітичної спільноти закликали HSBC розділити свій глобальний бізнес, аргументуючи тим, що банк заробляє більшу частину своїх грошей в Азії, при цьому його глобальна мережа несе додаткові витрати, не приносячи достатньої економічної вигоди.

Згідно з Reuters, генеральний директор HSBC Ноель Квінн «подвоїв свої зусилля в Азії, перемістивши туди топ-менеджерів з усього світу та вклавши мільярди доларів у прибутковий бізнес з управління активами, приділяючи особливу увагу регіону».

Офіційних коментарів від Ping An поки що не було.

Днем раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що падіння прибутку китайського страховика Ping An відбувається рекордними темпами. За підсумками першого кварталу чистий прибуток Ping An знизився на 24% до 20,66 млрд юанів ($3,14 млрд). Це антирекорд за період із 2008 року.

Коментарі