Китайський страховик життя China Life втрачає 37% річного прибутку

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Акції китайського страховика життя China Life Insurance досягли 5-місячного мінімуму після повідомлення про падіння річного прибутку на 37%.

Як повідомляє інтернет ресурс УкрСтрахування з посиланням на Bloomberg, чистий прибуток China Life Insurance знизився до 32,1 млрд юанів ($4,7 млрд) через негативний ефект від пандемії та волатильності фондових ринків.

За словами голови China Life Insurance, відновлення галузі прискорюється після усунення найбільшої невизначеності – пандемії. Незважаючи на оптимістичні заяви глави China Life Insurance, акціонери компанії спостерігають падіння котирувань акцій на Гонконзькій фондовій біржі.

За підсумками першого півріччя 2022 р. прибуток компанії знизився на 38% до 25,4 млрд юанів ($3,7 млрд) проти 40,97 млрд юанів, отриманих в аналогічному періоді минулого року.

Нагадаємо, China Life Insurance може бути виключена з переліку претендентів на проведення первинного публічного розміщення акцій (IPO) на біржах США через незгоду страховика надати доступ до своєї аудиторської документації, як того вимагає Рада з нагляду за бухгалтерською звітністю публічних компаній (Public Company) Accounting Oversight Board).

Коментарі