Кліматичні ризики є особливо небезпечними для страховиків Південної Африки

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Для страхової галузі Південної Африки найбільш сильні загрози пов’язані з кліматичними ризиками, оскільки призводять до збільшення кількості претензій, пов’язаних із подіями природного катастрофічного характеру.

Крім очевидного зниження прибутковості страхового сектора, компанії з Південної Африки змушені звертатися за перестрахувальним захистом, вартість якого багаторазово зросла протягом кількох років.

За словами Гарта Неп’єра, керуючого директора панафриканської страхової групи Old Mutual, після того, як протягом десятиліття до 2020 року вартість перестрахування від катастрофічних подій для Old Mutual залишалася майже незмінною, після 2020 року вартість перестрахування зросла на цілих 30%.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування з повідомлення Bloomberg відомо, що витрати на перестрахування підскочили через сильну за майже три десятиліття повінь. У 2022 році в результаті зсувів загинули сотні людей, тисячі житлових будинків були зруйновані. Сукупна застрахована шкода склала понад $1,6 млрд.

«Найбільшою проблемою для галузі є зміна клімату/…/ ми спостерігаємо збільшення частоти випадків у Південній Африці та в усьому світі, і що масштаб збитків, безумовно, набагато вищий, ніж той, який був би в минулому», – прокоментував представник Old Mutual.

Коментарі