Кліматичні зобов’язання швейцарського страховика Helvetia недостатні та суперечливі

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Швейцарська страхова група Helvetia оголосила нові зобов’язання щодо викопного палива, але громадські екологічні організації вважають ці плани недостатніми.

Згідно із заявою Helvetia, страховик зобов’язався виключити страхове покриття нових вугільних та екстремальних нафтових проектів, а також виключає інвестиції у вугільні, нафтогазові компанії. Однак, на думку Insure Our Future, “через величезну лазівку політика дозволяє Helvetia продовжувати забезпечувати розширення традиційного видобутку нафти та газу”.

У коментарі неурядової екологічної організації йдеться, що, дозволяючи покривати розширення традиційного видобутку нафти і газу без будь-яких обмежень, нова політика Helvetia сильно відстає від того, що вимагає наука про клімат і взяли на себе провідні страхові компанії, такі як Allianz, Generali та Swiss Re.

«З боку Гельвеції суперечливо визнати, що розширення використання викопного палива необхідно зупинити в її інвестиційній політиці, тоді як вона продовжує страхувати нові проекти з видобутку нафти та газу. Хоча її політика вилучення інвестицій надсилає хороший сигнал, Helvetia терміново має усунути цей подвійний стандарт, усунувши сліпу пляму еt політики щодо викопного палива», – прокоментувала Аріель Ле Бурдоннек, приватниця кампанії Reclaim Finance.

Коментарі