Коефіцієнт платоспроможності корейських страховиків знизився через нові стандарти оцінки капіталу

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Для страховиків Південної Кореї посилення стандарту в оцінці страхового капіталу (K-ICS) обернулося зниженням середнього коефіцієнта платоспроможності. Такий висновок міститься у звіті міжнародного рейтингового агентства AM Best.

Нові стандарти почали діяти рік тому і стали основним фактором, що впливає на капітал та бізнес-стратегії страховиків країни. Водночас автори звіту зазначають, що масштаби зниження середнього коефіцієнта платоспроможності у галузі виявилися меншими, ніж спочатку очікувалося.

Відповідно до звіту, підхід економічної вартості та більш сувора оцінка ризиків K-ICS, як очікується, чинитиме знижувальний тиск на коефіцієнт платоспроможності страховиків, на відміну від попереднього режиму. Тиск може бути ще сильнішим для страховиків із відносно слабким управлінням активами та зобов’язаннями.

«Перехідні заходи, введені Службою фінансового нагляду країни, допомогли деяким страховикам уникнути суттєвого падіння їхнього коефіцієнта платоспроможності», – прокоментували в AM Best.

Коментарі