Колишні співробітники збанкрутілого фінтеху Greensill вимагають $5,4 млн компенсації

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Майже триста співробітників збанкрутілого фінтеху Greensill намагаються через суд отримати компенсацію у розмірі $5,4 млн (4,5 млн фунтів стерлінгів). У позовній заяві від імені 277 колишніх співробітників Greensill йдеться про те, що керівництво компанії «несправедливо тримало їх у невіданні щодо неминучої небезпеки банкрутства».

Згідно з інформацією Bloomberg, сьогодні відбудеться судове засідання, на якому буде ухвалено рішення про обґрунтованість претензій. За словами постраждалих співробітників Greensill, керівництво компанії знало про фінансові проблеми, але свідомо промовчало про потенційні ризики втрати роботи.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що у березні 2021 року британська фінте-компанія Greensill оголосила про банкрутство. Це сталося після виходу австралійського страховика Bond & Credit із партнерства у секторі банківського страхування.

Нагадаємо, що Credit Suisse здійснювала фінансову підтримку Greensill через власні фонди. Після новини про банкрутство фінтех-стартапу Greensill швейцарська банківська група Credit Suisse тимчасово призупинила операції чотирьох своїх фондів, кошти яких використовувалися для розвитку програми фінансування ланцюжка постачання. Тоді ж з’явилася інформація, що банкрутство британської фінтех-компанії може коштувати швейцарському кредитору понад $10 млрд.

Коментарі