Компанія Ernst&Young протягом двох років не зможе проводити аудит у Німеччині

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Наглядовий орган Німеччини у сфері бухгалтерського обліку (APAS) заборонив компанії Ernst&Young (EY) протягом двох років здійснювати аудиторські перевірки щодо підприємств, що становлять публічний інтерес. Крім цього, Ernst&Young (EY) зобов’язана виплатити штраф на суму 500 тис євро.

Регуляторні санкції забороняють аудитору брати участь у тендерах для проведення аудиту певних компаній протягом двох років. Він поширюється на всі компанії, які котируються на біржі, і більшу частину фінансового сектора, в тому числі банків та страхових компаній.

Як стало відомо інтернет-ресурсу УкрСтрахування, регуляторні санкції щодо однієї з найбільших світових аудиторських компаній застосовані у зв’язку з банкрутством платіжної системи Wirecard.

Нагадаємо, у червні 2020 року оператор платіжних послуг із Німеччини Wirecard оголосив про банкрутство після виявлення нестачі коштів на рахунках компанії на суму 1,9 млрд євро.

4 грудня 2020 року прокуратура Німеччини розпочала розслідування після звіту регуляторного органу (APAS), в якому EY підозрюється в «протиправній діяльності щодо платіжної компанії, що розорилася».

Коментарі