Концепція системи страхування воєнних ризиків в Україні пройшла перший етап узгодження

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Концепція створення системи страхування воєнних ризиків узгоджена Радою фінансової стабільності 5 лютого поточного року. Концепція розроблена за участю фахівців Світового банку, Національного банку, Міністерства фінансів та Міністерства економіки.

Ця концепція страхування воєнних ризиків передбачена Меморандумом про економічну та фінансову політику між Україною та Міжнародним валютним фондом.

Як повідомляє інтернет ресурс УкрСтрахування з посиланням на прес-реліз НБУ, після затвердження концепції очікується обговорення моделі страхування воєнних ризиків та поетапне запровадження обов’язкового та добровільного страхування. На фінальному етапі буде проведено презентацію та обговорення даної концепції з представниками бізнесу.

«Запропонована модель працюватиме за участю локальних страховиків, міжнародних перестрахувальників та держави в особі спеціально створеного Державного агентства (або іншої установи, визначеної з міжнародними донорами за результатами майбутніх обговорень), і потребує розробки окремого законопроекту», – йдеться у прес-релізі.

Коментарі