«Корпоративний грінвошинг та фіговий листок»: екологи про кліматичні зобов’язання страховиків

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Група екологічних неурядових організацій Insure Our Future розкритикувала ініціативу глобальних страховиків, назвавши їхні кліматичні цілі недостатньою.

Як повідомляє інтернет ресурс УкрСтрахування з посиланням на Insure Our Future, протокол встановлення цільових показників Net-Zero Insurance Alliance (NZIA), запущений сьогодні на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, позбавлений амбіцій і відчиняє двері для корпоративного грінвошингу.

Протокол об’єднує 29 страхових та перестрахувальних компаній, які взяли на себе зобов’язання щодо скорочення викидів парникових газів, але на думку екологічних організацій, ці зобов’язання є недостатніми для того, щоб до 2030 року скоротити вдвічі застраховані викиди CO2.

«Протокол страхового альянсу Net Zero позбавлений будь-яких амбіцій і не погоджуватиме страховий андеррайтинг із курсом 1,5C. Він пропонує фіговий листок для звичайного бізнесу та відкриває двері для корпоративного грінвошингу. Страхові компанії мають вийти за межі цих низьких амбіцій», – прокоментував Пітер Босхард, координатор Insure Our Future.

Коментарі