Кожен четвертий танкер із російською нафтою застрахований західними компаніями

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
З початку дії цінових обмежень (5 грудня) приблизно 25% морських перевезень російської нафти застрахували західні компанії. Такі дані наводить Financial Times, посилаючись на звіт Kpler, присвячений судноплавству та страховій документації.

Аналітики вивчили дані про відвантаження російської нафти та дійшли висновку, що 16 партій із 63 були забезпечені страховим покриттям, наданим західними компаніями.

У числі застрахованих танкерів 9 прямували до Китаю, 6 – до Індії та 1 – до Туреччини. Інтернет ресурсу УкрСтрахування також відомо, що за звітний період з 5-го по 25 грудня 4 танкери з російською нафтою було відправлено до Болгарії.

У звіті Financial Times йдеться, що, незважаючи на механізм обмеження цін, що дозволяє західним компаніям продовжувати страхувати такі вантажі, відправникам вантажу стало важче отримати деякі види страхування.

Раніше найбільші клуби морського страхування, які забезпечують страховкою 90% морських суден, відмовилися продовжувати контракти, що покривають військові ризики.

Коментарі