Лізингова авіакомпанія AerCap має намір через суд отримати страхове відшкодування на $3,5 млрд.

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Найбільша лізингова авіакомпанія з Дубліна AerCap має намір стягнути страхове відшкодування, щоб компенсувати понесені збитки через авіалайнери, що утримуються російськими операторами.

За оцінками AerCap, сума $3,5 млрд може бути справедливою оцінкою завданих збитків. Головний виконавчий директор AerCap, коментуючи труднощі, з якими доведеться зіткнутися при отриманні страхового відшкодування, сказав: «Страховим компаніям доведеться в якийсь момент все ж таки врегулювати претензію».

Згідно з інформацією Financial Times, ця справа може стати прецедентом для страхової та перестрахувальної галузі, що відкриє можливості іншим постраждалим компаніям вимагати відшкодування збитків. Високий суд Лондона розгляне позов про втрату 116 літаків і 23 запасні авіадвигуни, які AerCap не змогла отримати від російських операторів з 25 лютого 2022 року.

Раніше повідомлялося, що AerCap вже підготувала судовий позов на $427 млн ​​проти російського авіаперевізника «Волга-Дніпро». У позовній заяві йдеться про те, що російська авіакомпанія незаконно утримує 8 літаків Boeing.

Коментарі