Лізингові авіакомпанії побоюються повторення ситуації із втратою літаків у російських аеропортах

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Після великих збитків через затримання в російських аеропортах сотень лізингових авіалайнерів авіакомпанії побоюються схожих інцидентів на інших ринках.

Згідно з інформацією Reuters, керівники лізингових авіакомпаній зіткнулися з вибором між вигодою та ризиком на інших ризикованих ринках, насамперед у Китаї та Тайвані, «де потенційний конфлікт може призвести до аналогічного захоплення у значно більшому масштабі».

Виступаючи на конференції в Дубліні, президент Carlyle Aviation Partners сказав: «Це матиме довгострокові наслідки/…/фінансистам, орендодавцям та установам знадобиться чимало часу, щоб по-справжньому відчути себе комфортно, повернувшись у багато з цих місць».

Виконавчий директор Air Lease також зазначив, що “напруженість у відносинах між США та Китаєм є предметом ключової уваги та занепокоєння”.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що сукупна вартість позовних претензій лізингових авіакомпаній проти страховиків досягла майже $6,5 млрд.

Нагадаємо, після введення європейських санкцій у зв’язку з війною росії проти України понад 400 літаків, що перебувають в оренді, утримуються російськими авіаперевізниками. Більшість лізингових авіакомпаній провели списання балансової вартості авіалайнерів, що відбилося у квартальних збитках.

Коментарі