Лондонський Lloyd’s резервує кошти, щоб врегулювати претензії судновласників

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Андеррайтери Лондонського Lloyd’s готуються до «шквала претензій» від власників морських суден, які через військову агресію росії не можуть залишити українські територіальні води. Для цього резервуються значні суми для оплати вимог щодо 80 суден, що застрягли у Чорному та Азовському морях.

Інтернет-ресурсу УкрСтрахування відомо, що Лондонський Lloyd’s вже виділив 1,4 млрд фунтів стерлінгів для оплати претензій, пов’язаних з війною в Україні, включаючи претензії, пов’язані з більш ніж 400 іноземними літаками, захопленими росією в березні 2022 року.

Роб Смарт, головний технічний директор лондонської страхової агенції Mactavish, пояснив, що Lloyd’s готується до «раптового сплеску претензій», оскільки річниця початку війни знаменує собою момент, коли багато судновласників зможуть задекларувати свої судна як загублені. Сплеск претензій, своєю чергою, призведе до «різкого зростання цін» у вартості полісів морського страхування, оскільки страховики прагнуть відшкодувати збитки, пов’язані з війною.

Раніше повідомлялося, що в Україні створено страховий фонд на 20 млрд грн, що покриває ризики для морських перевізників

Коментарі