Maersk підвищує тарифи на морські перевезення до Ізраїлю, щоб компенсувати витрати на страховку

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Морський вантажний перевізник із Данії – група A.P. Moller-Maersk – заявила про те, що вводить надбавки на контейнерні перевезення до Ізраїлю для покриття страхових внесків, що зростають, через ситуацію з безпекою.

У заяві компанії від 7 грудня йдеться: «У 2024 році страхові премії продовжуватимуть підвищуватися для суден, що прямують до Ізраїлю, що призвело до необхідності для Maersk офіційно ввести надбавку за надзвичайний ризик (ERS). Додаткова плата буде використана для покриття додаткових витрат на страхування та, зрештою, для забезпечення безперервного та сталого обслуговування наших клієнтів в Ізраїлі».

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що нові надбавки стягуватимуться з 8 січня 2024 року: + $50 та +$100 для 20-футових та 45-футових контейнерів відповідно.

Нагадаємо, ізраїльські авіакомпанії отримали державні гарантії у розмірі $6 млрд. для страхового покриття військових ризиків. Державні страхові гарантії дозволять забезпечити виконання авіарейсів ізраїльськими авіакомпаніями El Al Airlines, Israir та Arkia, які намагаються впоратися зі збільшенням пасажиропотоку через військові дії на території Ізраїлю.

Коментарі